Startpagina??? > ???Gastschrijvers??? > ???

Peter Koene - Tekenen

Peter Koene(17): ???Ik probeer met elke tekening iets nieuws te leren.???


https://sites.google.com/site/koenegenealogie/Home/gastschrijvers/peter-koene---tekenen/peter1.jpg
Toen ik aan dit portret van Cara Delevingne begon, wou ik het hele papier benutten. Ook wou ik beter worden in het tekenen van andere gezichtposes en handen. Ik vind het tevens?? leuk om mijn tekeningen wat ruiger te maken qua schaduwen. De laatste tijd probeer ik de kleding van een persoon erbij te schetsen. Ik ben blij met het resultaat. Het voelt toch weer als een stapje verder dan mijn laatste portret.

Voor deze tekening heb ik gebruik gemaakt van Faber Castell Polychromos en een mechanisch potlood voor de schets.


Met de tekening hiernaast wou ik kijken, of ik vooruit ben gegaan. Ik heb namelijk dezelfde foto een jaar eerder ook al getekend. Ik zie duidelijk verschil.

Verder wou ik afwijken van de originele foto. Ik heb het haar meer volume gegeven en om de hals laten vallen. Het was een mooie oefening in het tekenen van rood haar en sproeten. Naar mijn mening is het vrij aardig gelukt. Dit portret is speciaal voor mij,?? omdat het een van de eersten is die ik heb getekend met de Faber Castell potloden. Ik heb er veel tijd in gestoken.

??https://sites.google.com/site/koenegenealogie/Home/gastschrijvers/peter-koene---tekenen/peter2.jpg
https://sites.google.com/site/koenegenealogie/Home/gastschrijvers/peter-koene---tekenen/peter3.jpg
Hier de tekening van vorig jaar naast die van nu. Zelf vind ik dat ik behoorlijk vooruit ben gegaan. Ik blijf dan ook doorgaan en hoop over een jaar opnieuw vorderingen te zien in mijn werk.