Startpagina??? > ???Gastschrijvers??? > ???

Irene van Vliet-Volwerk - Arie van Vliet

https://sites.google.com/site/koenegenealogie/Home/gastschrijvers/image001.jpg

Arie van Vliet, geboren te Middelharnis in 1940, werd in de jaren ???50 ge??nspireerd tot zingen door Louis Prima. Deze zanger was in die tijd te beluisteren op de radio, en vooral met het liedje Buona Sera trok hij de aandacht van de jonge Arie. Deze floot en zong het liedje mee, als het te horen was, en om niet afhankelijk te zijn van de radio schafte hij het singletje aan, zodat hij het altijd bij de hand had.
Op feesten en partijen in die tijd was het liedje ook zeer populair, en het behoorde dan ook tot het vaste repertoire van bands overal in het land.
Als Arie op een partijtje of een bruiloft was, dan werd hem steevast gevraagd, of hij Buona Sera wilde zingen. Arie klom op het podium en bracht het liedje dan op enthousiaste wijze ten gehore, terwijl in de zaal de mensen op de muziek meedansten.
Op zondag 7 mei 1978 heeft Arie dit nummer zelfs voor de radio gezongen. Hij was door zijn vrouw Irene opgegeven voor een telefoonspel van de VARA, waar meerdere zangers aan mee deden. Arie werd tot zijn verrassing tweede. Het stimuleerde hem uiteraard flink om door te gaan met zingen, weliswaar niet op de professionele toer, maar gewoon leuk in eigen omgeving voor familie, vrienden, dorps- en streekgenoten.
Dat jaren later, toen Arie vijftig werd, en zijn vrouw en zoon een advertentie in de krant plaatsten met de tekst ???BUONA SERA wordt 50 jaar???, velen zich hem nog herinnerden, bleek wel uit de vele post die hij toen ontving.
Arie is altijd blijven zingen. In 1985 is hij lid geworden van het gemengd koor Excelsior, en dat bleef hij 27 jaar lang. Op uitvoeringen en reisjes van dit koor, tot in Polen en Itali?? toe, werd Arie regelmatig gevraagd om solo te zingen.
Begin 2013 is Arie overgestapt naar het mannenkoor Ons Koor in Sommelsdijk. Dat was een lang gekoesterde wens.
In al die jaren heeft hij voor zichzelf liedjes ingestudeerd, en een paar jaar geleden heeft hij zelfs een CD laten opnemen, waarmee hij veel mensen een groot plezier heeft gedaan.