Startpagina??? > ???Gastschrijvers??? > ???

Henny Tuns-Koene - Animato

Het heeft even geduurd voor ik lid ben geworden van dit koor. Ik zong altijd graag, meestal liedjes van Cliff Richard, mijn grote idool, maar dat gebeurde eigenlijk alleen maar bij de afwas. Omdat het Engels was, en ik die taal niet machtig ben, klonk het voor de kinderen zo ???vreselijk??? dat ze dreigden niet meer af te drogen, als ik doorging met mijn gezang. Ik heb toen besloten alleen nog maar te zingen, als ze naar school of naar het werk waren. Toch zou daar verandering in komen. Tijdens een feestje bij een nichtje trad een koortje op uit Achthuizen. Ik vond het heel mooi, en stond dan ook vol bewondering te luisteren. ???Dat zou ik ook wel willen,??? zei ik tegen mijn zwager Leo, ???maar ik kan niet goed zingen.??? ???Ach,??? zei Leo, ???in een koor gaat dat al gauw. Als je het graag wil, moet je het gewoon doen.???

Toch zouden er nog heel wat jaartjes overheen gaan, voor ik toe was aan een volgende stap. Ik kwam een kennisje tegen die lid was van het koor. Zij wekte opnieuw mijn belangstelling. ?????Goh, als je dat zo leuk vindt, kom dan eens een keertje kijken. Je zal zeker goed in ons koortje passen.??? Ik nam contact op met Betty Schroevers, de leidster van het koor. Ik kende haar al, maar ik had het met haar nooit over mijn aspiraties gehad. ???Ik wist niet dat jij dat zo graag wilde, maar natuurlijk ben je welkom.???

Dat is nu bijna zeven jaar geleden. Ik ben bij het koor gekomen, maar het viel allemaal niet mee. Van de honderd liedjes die op het repertoire stonden ??? niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels, Duits, en zelfs in het Frans - kende ik er maar een tiental. Ik moest dan ook flink aan de bak. Ik heb aan Betty veel steun gehad. Ze plaatste me tussen twee zangeressen die vloeiend in de vreemde talen zongen. Die twee gaven me zelfs priv?? les. Vooral met het Frans had ik veel moeite, maar de teksten werden voor me opgeschreven zoals ze klonken.

Al met al ging het behoorlijk snel. Al na twee weken kon ik met het koor optreden bij een uitvoering op de J. Henry Dunant, het schip van het Rode Kruis.

Ik was blij dat ik me bij het koor aangemeld had, trots ook dat ik zo snel mee kon doen. Ik zal nooit een C??line Dion worden, maar ik beleef geweldig veel plezier aan deze hobby.


https://sites.google.com/site/koenegenealogie/Home/gastschrijvers/Animato.JPG?attredirects=0

Onderste rij van links naar rechts:??Wil van Hattum,??Betty Schroevers,??Janny Koppenaal
2e??rij:??Els Arensman,??Anneke Reijntjes,??Janny Kamp,??Cok Oostlander,??Bep van Eck,??Henny Tuns,??Betsy Pollemans,??Corry van Ree,??Nel van ???t Land,??Maritta van Renswoude??3e??rij: Gerrie Gouweloos, Lies van Oijen, Piet Huibrechtse, Jan Kamp, Meeuwis Korbijn