Startpagina??? > ???

Fotopagina - 2


Drie generaties Zeger (Zacharias) Koene.


Petrus (Piet) Johannes Koene (1923-2008), zoon van Petrus Koene en Pieternella van Dravik

De onderstaande tekst is verschenen in het ledenblad enop de website van sportvereniging Concordia te Delft.

Dank

Bij het overlijden van onze pa, Opa Piet, hebben we steungevonden in de blijken van belangstelling en medeleven, die het bestuur en deleden van DSV Concordia als een warme deken over ons uitgespreid hebben. Enniet alleen dat, velen hebben ook een actieve rol gespeeld bij decrematieplechtigheid en/of de organisatie ervan. Het is niet makkelijk onzedank goed in woorden op papier uit te drukken en ieder recht te doen.??

Het was prachtig zoals de zes Concordia-dragers Piet de aulabinnendroegen met het clubshirt op de kist, voorzien van nummer 1. En dan dejeugd die in grote getale een erehaag vormde en het clublied heeft latenhoren!?? De F-jes waren een uur lang muisstil,knap hoor. Voorzitter Bert Ouwersloot memoreerde in zijn toespraak dat Opa Pietook populair was bij de tegenpartij, hetgeen niet vaak voorkomt bij devoetballerij. Daarmee gaf hij helder weer dat Opa Piet van voetbal hield, maarterdege besefte dat het om een spel gaat waar plezier en ook respect voor detegenstander bij horen.

Het condoleanceregister is regelmatig bezocht, zowel doorons als door onze vrienden. Het gaf een??goede indruk van de impact die Opa Piet en zijn activiteiten op anderenhebben gehad. Ontroerende teksten die ons helpen over zijn verlies heen tekomen. Wellicht heeft het ook zijn functie gehad naar de leden, want eenclubicoon heeft afscheid genomen????????????..

Wij begrijpen steeds beter waarom Opa Piet zich bijConcordia zo thuis voelde. Een club die in staat is ruimte te geven aanpersoonlijke gevoelens en een dergelijke bijdrage kan leveren aan een waardigafscheid, kan trots zijn op zijn leden!

Nogmaals veel dank namens onze familie en wellicht totziens.

Elly KoeneIn het huisje rechts op de foto woonden in de dertiger en veertiger??jaren??Cor??Huijsmans, zijn vrouw en uiteindelijk zestien kinderen. De huisjes daarvoor tegen wat in de vijftiger??jaren??het caf?? Van??Egmond werd, waren er niet meer in 1946, toen ik in Achthuizen naar de lagere school ging. Waarschijnlijk waren die al veel eerder afgebroken. Op die plek werd een schuur gebouwd. De winkel van??Van Peperstraten, later Tuns, stond een eindje verderop richting Zuidzijde. (CMK)De namen??vanlinks naar rechts zijn:


1.Jaap Bevaart????????????????????????????????????????????????????????????11.Advan de Swaluw.

2.Peter Nobels.??????????????????????????????????????????????????????12.Rinus Wagemans.

3.Jaap Wijnbeek.????????????????????????????????????????????????????13.AdHagens.

4.RinusHagens.??????????????????????????????????????????????????????14.ToonHameeteman

5.Christiaanvan der??Made.????????????????????15.DesNobels.

6.CeesStoop.????????????????????????????????????????????????????????????16.Cor IJpelaar.??

7.Bas de Vos.????????????????????????????????????????????????????????????17.Jan van der Made.

8.Frans Vervloet.????????????????????????????????????????????????????18.JanNobels

9.TwanNobels.??????????????????????????????????????????????????????19.Rinus van Huizen.

10.Nilles Wagemans.

??

??Deze foto??isgemaakt bij het 75 jaar bestaan VAN DE DUIVENVERENIGING

?????DEBLAUWE DUIF??? ??ACHTHUIZEN


Het huis in de Bommelsepolder waar Hans Polie tot 1958 woonde.

De schuur vande boerderij van Hans Polie.


Het oorlogsmonumentje in Achthuizen.


Tram Achthuizen in de jaren dertig. Ingestuurd door Joke van Rumpt.


Hetstationnetje van Achthuizen. De tram staat op het punt te vertrekken naar hetBommels station en de eindhalte in Ooltgensplaat. LeoBlok plaatste deze foto in de krant: http://www.groothellevoet.nl/goeree/